27
ΜΑΙ 2024

Συνάντηση της Διοίκησης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με Επικεφαλής του Δήμου Σητείας και της Περιφέρειας Κρήτης αναφορικά με το αεροδρόμιο «Βιτσέντζος Κορνάρος».


                             
               ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                  
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
      ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
                                                                                                                                                                                            Ελληνικό, 27/05/2024 


                                                                                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Συνάντηση της Διοίκησης της Υπηρεσίας  Πολιτικής Αεροπορίας με Επικεφαλής του Δήμου Σητείας και της Περιφέρειας Κρήτης αναφορικά με το αεροδρόμιο «Βιτσέντζος Κορνάρος».
 
Στα πλαίσια της βελτίωσης λειτουργικότητας του αεροδρομίου Σητείας «Βιτσέντζος Κορνάρος» σε όλα τα επίπεδα πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο γραφείο του Διοικητή της ΥΠΑ κ. Γιώργου Σαουνάτσου, με τον Δήμαρχο Σητείας κ. Γιώργο Ζερβάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη  Λασιθίου  κ. Γιάννη Ανδρουλάκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣ κ. Κώστα Βασιλάκη, παρουσία στελεχών της τεχνικής υποστήριξης της ΥΠΑ. 
 
Συζητήθηκε ο προγραμματισμός παρεμβάσεων που αφορούν στην πιστοποίηση κατά EASA του αεροδρομίου, η οποία σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2024. Μεταξύ άλλων, τέθηκε το θέμα της επέκτασης της ζώνης ασφαλείας του διαδρόμου (RESA), εργασιών συντήρησης του τερματικού Αεροσταθμού και του περιβάλλοντος χώρου. Εξετάστηκε θετικά η δυνατότητα διεύρυνσης της συνεργασίας της ΥΠΑ με τον Δήμο Σητείας και την Περιφέρεια Κρήτης για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, και η συνδρομή του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΔΑΙΔΑΛΟΣ σε θέματα μελετών αλλά και υλοποίησης έργων, προκειμένου να επιτευχθεί ταχύτερη ανταπόκριση σε τεχνικά ζητήματα. Επίσης συζητήθηκε η ενίσχυση των υπηρεσιών του αεροδρομίου και η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που μπορεί να προσφέρει.