15
ΜΑΙ 2014

«Αεροδρόμιο και προεκλογικά δώρα»ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΜΠΙΤΣΑΝΗ (ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ)

ΕΛΛΗΝΙΚΟ
ΠΕΜΠΤΗ 15 ΜΑΙΟΥ 2014
 
ΘΕΜΑ: Απάντηση Διοικητή ΥΠΑ Δημήτρη Κούκη ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ «Αεροδρόμιο και προεκλογικά δώρα»ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΜΠΙΤΣΑΝΗ (ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ)
 
Αξιότιμε κύριε Ηλία Μπιτσάνη με έκπληξη διάβασα το άρθρο σας «Αεροδρόμιο και προεκλογικά δώρα» που γίνεται αναφορά στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και στην συμφωνία που επετεύχθη με την Πολεμική Αεροπορία για την αναβάθμιση του πολιτικού αεροδρόμιου της Καλαμάτας, μέσω και της παραχώρησης 35 στρεμμάτων από το Υπουργείο Εθνική Άμυνας.
 
Πολύ απλά και χωρίς διάθεση κριτικής θα ήθελα να φιλοξενήσετε και την απάντηση μου στην εφημερίδα που αρθρογραφείτε, έτσι ώστε οι αναγνώστες σας και συμπατριώτες μου Μεσσήνιοι να έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν με πληρότητα για το συγκεκριμένο θέμα.
 
Ξεπερνώντας τις οποίες αιχμές αφήνετε στο άρθρο σας για το πρόσωπό μου, σας δηλώνω πως λυπάμαι που «βλέπετε» και «καταλαβαίνετε» με αυτό τον τρόπο το θέμα και δεν βλέπετε την ουσία, δηλαδή ότι με αυτή την συμφωνία αναβαθμίζεται το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και αποκτά δυνατότητα επέκτασης και πληρέστερης εξυπηρέτησης των τουριστών της περιοχής. Η συμφωνία με το ΓΕΑ λοιπόν πρόκειται να δώσει ώθηση στον τουρισμό και τις υποδομές του, προς τον συγκεκριμένο προορισμό αλλά και την Ελλάδα γενικότερα.
 
Όσον αφόρα την συμφωνία με την Πολεμική Αεροπορία πρέπει να σας αναφέρω ότι περιείχε ανάλογες αποφάσεις και για αλλά αεροδρόμια της χώρας μας, (ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ- ΧΑΝΙΑ-ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ). 
 
Επίσης όπως γράφετε και εσείς στο άρθρο σας το συγκεκριμένο θέμα απασχολούσε την περιοχή εδώ και 9 χρόνια και ενώ επιτέλους η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά δίνει μια λύση εσείς την «μηδενίζετε».
 
Στην αναφορά σας, ότι δεν έχω κάνει τίποτα εδώ και 2 χρόνια ως διοικητής ΥΠΑ, απλά σας δηλώνω ότι ανέλαβα την διοίκηση της ΥΠΑ μόλις στις 3 Ιουνίου του 2013 (δηλαδή δεν έχει συμπληρωθεί ούτε ένας χρόνος ακόμα). Παράλληλα πρέπει να γνωρίζετε ότι ως πρόεδρος της Ολυμπιακής Αεροπορίας/Υπηρεσίες και της Γαλιλαίος (2006-7) είχα καθοριστική συμβολή στην έναρξη των τακτικών πτήσεων της Ολυμπιακής προς την Καλαμάτα, δρομολόγιο Καλαμάτα-Θεσσαλονίκη το οποίο και έβαλε το αεροδρόμιο της πόλης στον χάρτη της πολιτικής αεροπορίας.   
 
Όσον αφόρα το αεροδρόμιο Τρίπολης θα ήθελα να σας δηλώσω ότι τον πρώτο λόγο στον συγκεκριμένο χώρο έχει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και μετά όλοι οι άλλοι δηλαδή η ΥΠΑ και η Περιφέρεια.
 
Τελειώνοντας κύριε Μπιτσάνη θα ήθελα να τονίσω πως δεχόμαστε την καλόπιστη κριτική αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως η ΥΠΑ, ως υπηρεσία ασφαλείας του κράτους, εκτελεί τιτάνιο έργο το όποιο δεν χρειάζεται να προβάλει για ευνόητους λόγους.
 
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο τουρισμός που είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας πάει κατά γενική ομολογία παρά πολύ καλά και η ΥΠΑ έχει ένα σημαντικό μερίδιο σε αυτό.
 
ΦΙΛΙΚΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΥΠΑ