11
ΙΟΥΝ 2020

Υπογραφή διαδικασίας συντονισμού μεταξύ του Πυροσβεστικού Σώματος και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, για τη χρήση του εναέριου χώρου από τα ΣμηΕΑ του Π.Σ.

               


   

 
ΘΕΜΑ: Υπογραφή διαδικασίας συντονισμού μεταξύ του Πυροσβεστικού Σώματος και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, για τη χρήση του εναέριου χώρου από τα ΣμηΕΑ 
του Π.Σ.
 
Παρουσία του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη και του Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.) Γεωργίου Δριτσάκου, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση εργασίας μεταξύ κοινών εκπροσώπων, για την υπογραφή διαδικασίας συντονισμού στη χρήση του εναέριου χώρου από τα ΣμηΕΑ του Π.Σ.
Απώτερος σκοπός της ανωτέρω συνάντησης, ήταν η θεσμοθέτηση των διαδικασιών συντονισμού για τη χρήση του εναέριου χώρου από τα ΣμηΕΑ του Π.Σ, σε συνεργασία με τις αρμόδιες διευθύνσεις της Υ.Π.Α. και τις άλλες συναρμόδιες Υπηρεσίες, προκειμένου να καλυφθούν οι εκπαιδευτικές και επιχειρησιακές ανάγκες του Π.Σ., υπό τους όρους της μέγιστης ασφάλειας πτήσεων.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αρχηγού Π.Σ. παρευρέθησαν, ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, ο Προϊστάμενος Κλάδου Επιχειρήσεων Υποστράτηγος Π.Σ. Γεώργιος Πουρναράς, ο Διευθυντής Πυρόσβεσης Αρχιπύραρχος Μιχαήλ Χάλαρης και ο Τμηματάρχης μη επανδρωμένων αεροσκαφών Πυραγός Μαγέτος Χρήστος.
Από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.) παρευρέθησαν, ο Υποδιοικητής Αεροναυτιλίας κ. Ζαφείρης Ταμπακίδης, ο σύμβουλος Διοικητή Υ.Π.Α. κ. Νικόλαος Λύρης, η κα. Γεωργία Γλιάτη από την Π/Δ4 - Διεύθυνση κανονισμών αεροναυτιλίας και ο κ. Επαμεινώνδας Αμωράτης από την Π/Δ4/Β - Οργάνωση εναέριου χώρου.
 
Πηγή: Δελτίο Τύπου Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας