08
ΙΟΥΝ 2015

Συνεχίζονται οι διακρίσεις για τα Ελληνικά αεροδρόμια, αύξηση της επιβατικής κίνησης σε Αθήνα και Σαντορίνη


Συνεχίζονται οι διακρίσεις για τα Ελληνικά αεροδρόμια, αύξηση της επιβατικής κίνησης σε Αθήνα και Σαντορίνη

Οι διακρίσεις συνεχίζονται για τα αεροδρόμια Αθήνας και Σαντορίνης, τα δύο ελληνικά αεροδρόμια κατατάσσονται στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια με τη μεγαλύτερη αύξηση της επιβατικής κίνησης για το μήνα Απρίλιο, όπως προκύπτει με βάση τα στοιχεία του Airports Council International Europe.
Το αεροδρόμιο της Αθήνας, με βάση τα στοιχεία επιβατικής κίνησης του Απριλίου, είναι αυτό με την υψηλότερη αύξηση επιβατών σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι στη δεύτερη μεγαλύτερη κατηγορία των αεροδρομίων που δέχονται μεταξύ 10- 25 εκατ. επιβάτες: Η αύξηση τον Απρίλιο για το αεροδρόμιο της Αθήνας ήταν (+21,2%) . Το αεροδρόμιο της Σαντορίνης σημειώνει τις υψηλότερες επιδόσεις πανευρωπαϊκά στην κατηγορία των μικρότερων αεροδρομίων με κίνηση χαμηλότερη των 5 εκατ. επιβατών, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του ACI, με μία αύξηση της κίνησης στο αεροδρόμιο (+62,9%).
Η επιβατική κίνηση συνολικά στην Ευρώπη αυξήθηκε (+3,2%) για το μήνα Απρίλιο. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η έκθεση του ACI ΕUROPE για την επιβατική κίνηση των αεροδρομίων της Ευρώπης περιλαμβάνει στοιχεία από περίπου 460 αεροδρόμια σε 45 ευρωπαϊκές χώρες.

ΠΗΓΗ: ACI Europe