07
ΔΕΚ 2021

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτικής Αεροπορίας. Το μήνυμα της ΥΠΑ.

                            
               ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                  
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
      ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
                   ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ
                    


                                                                                                                                                                                                                         Ελληνικό, 7/12/2021
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΘΕΜΑ: Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτικής Αεροπορίας. Το μήνυμα της ΥΠΑ

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, γιορτάζει σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Αεροπορίας.
«Η φιλοσοφία και ο στόχος της ΥΠΑ είναι η συνεχής αναβάθμιση της ασφάλειας των πτήσεων, η περαιτέρω ενίσχυση των υποδομών με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, η βελτίωση της επιχειρησιακής διαθεσιμότητας των υπαρχόντων μέσων της αεροναυτιλίας, η παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό, η ελαχιστοποίηση των καθυστερήσεων, η προστασία των δικαιωμάτων των ταξιδιωτών και η συνεχής εκπαίδευση των υπαλλήλων.
Όσον αφορά την φετινή χρονιά  η ΥΠΑ ανταπεξήλθε με επιτυχία στις προκλήσεις και τα νέα δεδομένα της εποχής που επέβαλε η νόσος Covid-19, τηρώντας επακριβώς όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Το προσωπικό της υπηρεσίας αποτελεί την κινητήριο δύναμη της ΥΠΑ, η οποία συνεχίζει με αίσθημα ευθύνης, σταθερά προσηλωμένη στα Διεθνή και Ευρωπαϊκά πρότυπα, να εργάζεται σκληρά  για την εύρυθμη ανάπτυξη και στήριξη του τουρισμού και της οικονομίας της Χώρας.»

Σημειώσεις: Η Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Αεροπορίας, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία υπογράφτηκε η σύμβαση του Σικάγο. Η ημέρα είναι αφιερωμένη στην Πολιτική Αεροπορία, της οποίας η ασφαλής και η εύρυθμη ανάπτυξη συμβάλλει ουσιαστικά στην παγκόσμια ευημερία.