24
ΦΕΒ 2023

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Αεροπορικού Τουρισμού



Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Αεροπορικού Τουρισμού.

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023,  πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Αεροπορικού Τουρισμού του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
 
Την Επιτροπή συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Ξιφαράς, που έχει οριστεί Συντονιστής της Επιτροπής και στην οποία συμμετέχουν: η Υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη, ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Γεώργιος Δριτσάκος, ο Διοικητής της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας κ. Χρήστος Τσίτουρας, ο δικηγόρος κ. Σωτήριος Διαμαντόπουλος, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Τουρισμού κα. Αθηνά Μπαμπάκου, ο δικηγόρος συνεργάτης της Υφυπουργού Τουρισμού κ. Κωνσταντίνος Κατσανέβας, ο Πρόεδρος της AOPA Hellas κ. Κυπριανός Μπίρης και ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Πιλότων κ. Χρήστος Λεοντόπουλος.
 
Ο Συντονιστής της Επιτροπής κ. Γ. Ξιφαράς κατά την εισήγηση του στα μέλη τόνισε τη σημασία των εργασιών της Επιτροπής για την ενίσχυση του αεροπορικού τουρισμού, με την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών και δράσεων που θα οδηγήσουν στην ενίσχυση του τουρισμού μέσω ιδιωτικών πτήσεων. Επίσης, υπογράμμισε ότι η σύσταση της αποτελεί ακόμη ένα παράδειγμα της στενής και αποτελεσματικής συνεργασίας της πολιτείας με φορείς της αγοράς, με στόχο την διαρκή παραγωγή προστιθέμενης αξίας για την ελληνική κοινωνία και οικονομία.
 
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τα μέλη της Επιτροπής συζήτησαν διεξοδικά για την ανάληψη των απαραίτητων πρωτοβουλιών, δράσεων κι ενεργειών καθώς και για την υιοθέτηση προτάσεων με γνώμονα την αξιοποίηση και την βελτίωση των συνθηκών αεροπορικού τουρισμού, που αποτελεί το βασικό αντικείμενο εργασίας της Επιτροπής. Με βάση τον προγραμματισμό των εργασιών της Επιτροπής, η επόμενη συνεδρίαση των μελών της ορίστηκε για τις 6 Μαρτίου 2023.
 
Σημείωση: Το κείμενο είναι περίληψη  αναδημοσίευση ς Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που εκδόθηκε στις 23/2/2023