14
ΙΑΝ 2016

Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης εγκαινίασε το αεροδρόμιο Σητείας «Βιτσέντζος Κορνάρος»



Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης εγκαινίασε το αεροδρόμιο Σητείας «Βιτσέντζος Κορνάρος»
Μια νέα σελίδα για τον τουρισμό της Κρήτης άνοιξε μετά τα εγκαίνια του νέου αεροσταθμού στη Σητεία Λασιθίου που πραγματοποιήθηκαν από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κύριο Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για μια δημόσια υποδομή που βοηθάει την τοπική οικονομία, μια υποδομή που ενώνει.
 
Ο Δημοτικός Αερολιμένας Σητείας βρίσκεται σε απόσταση 1 χμ. από το κέντρο της πόλης και το λιμάνι της Σητείας, και έχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης δύο έως και τριών αεροσκαφών την ώρα, μεσαίας κατηγορίας, δηλαδή αεροσκάφη μέχρι 250 θέσεων επιβατών ενώ ονομάστηκε «Βιτσέντζος Κορνάρος» σε ένδειξη τιμής σε έναν από τους κυριότερους εκπροσώπους της κρητικής λογοτεχνίας και συγγραφέα του αφηγηματικού ποιήματος «Ερωτόκριτος».

Την τελετή αγιασμού τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιος και ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του δημάρχου Σητείας Θ. Πατεράκη, του υπουργού Μεταφορών, Χ. Σπίρτζη, του περιφερειάρχη Σ. Αρναουτάκη, της αντιπεριφερειαρχη Λασιθίου Π. Πετράκη και των βουλευτών Μανώλη Θραψανιώτη και Γιάννη Πλακιωτάκη που τόνισαν την πολύπλευρη σημασία του έργου για την ανάπτυξη της περιοχής. Στη συνέχεια ο αερολιμενάρχης Σητείας, Δημήτρης Βερύγος παρουσίασε το χώρο. Ακολούθησε το κόψιμο κορδέλας και έγινε η συμβολική φύτευση ελιάς, κόρης της αρχαίας Μινωικής ελιάς Καβουσίου.
 
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων και σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης επεσήμανε ότι «δυστυχώς η Κρήτη είναι μια περιοχή η οποία έχει αδικηθεί γι αυτά που έχει δώσει στη χώρα» προσθέτοντας ότι το Λασίθι έχει αδικηθεί περισσότερο από την υπόλοιπη Κρήτη.
 
Παράλληλα τόνισε «έχουμε μια πολύ στενή συνεργασία και συναντίληψη σε πολλά θέματα με την περιφέρεια και με τους δήμους σε όλη την Κρήτη και με τους βουλευτές απ΄ όλα τα κόμματα . Πιστεύω - πρόσθεσε - ότι σύντομα θα καταθέσουμε ένα ιεραρχημένο σχέδιο για τα έργα που πρέπει να γίνουν στην Κρήτη και θα ορίσουμε το φορέα που θα αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την υλοποίησή τους για το τι αναλαμβάνει δηλαδή το υπουργείο , τι η περιφέρεια, τι οι δήμοι ώστε να μπορέσουμε και εμείς να έχουμε ένα ιεραρχημένο σχέδιο για τις υποδομές που θα εξυπηρετούν την παραγωγική ανασυγκρότησή της και τις ανάγκες του νησιού και οι πολίτες να έχουν ένα ξεκάθαρο τοπίο για το τι πρέπει να γίνει και τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια.
 
Για το θέμα των δημοτικών αεροδρομίων ανέφερε ότι αυτό θα αντιμετωπισθεί συνολικά με την αλλαγή του Οργανισμού της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας .
 
 
ΠΗΓΗ : ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ : ekriti.gr