06
ΔΕΚ 2021

Συμμετοχή της ΥΠΑ στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της άσκησης Δ’ Σώματος Στρατού με την επωνυμία «Atlantic Resolve 2021» που έγινε στην Αλεξανδρούπολη.

                            
               ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                  
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
      ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
                   ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ
                    


Ελληνικό 6/12/2021
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Συμμετοχή της ΥΠΑ στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της άσκησης Δ’ Σώματος Στρατού με την επωνυμία «Atlantic Resolve 2021» που έγινε στην Αλεξανδρούπολη.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει ότι ο Διοικητής Γεώργιος Δριτσάκος παραβρέθηκε, μετά από πρόσκληση του Δ’ Σώματος Στρατού, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης όπου διοργανώθηκε η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinctive Visitors Day – DV-Day) στο πλαίσιο της διακρατικής στρατιωτικής συνεργασίας της Ελλάδας και των ΗΠΑ και ειδικότερα της άσκησης με την επωνυμία «Atlantic Resolve 2021».
Στην εν λόγω εκδήλωση παρέστησαν, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κ. Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χ. Λαλούσης, ο Στρατηγός Διοικητής του Δ’ ΣΣ Αντιστράτηγος Αγγ. Χουδελούδης και η Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κα Lee, καθώς και οι τοπικές και περιφερειακές αρχές της πόλης της Αλεξανδρούπολης.
Στο  πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση όλων των δραστηριοτήτων των δυνάμεων του Στρατού των ΗΠΑ στην περιοχή και ιδιαίτερα των διαδικασιών διαμετακόμισης μεγάλου αριθμού επιθετικών και μεταγωγικών ελικοπτέρων (περισσότερα από 120) και τονίστηκε ο γεωστρατηγικός ρόλος του λιμένα και του αερολιμένα της Αλεξανδρούπολης αλλά και όλων των υποδομών συνδυασμένων μεταφορών της περιοχής.
Ο Διοικητής της ΥΠΑ είχε στο περιθώριο της εκδήλωσης επαφές και συνομιλίες με πολλούς συμμετέχοντες και συζήτησε με τις αρχές της περιοχής τον καθοριστικό ρόλο της ΥΠΑ και του Διεθνούς Κρατικού Αερολιμένα της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος» στην επιτυχή υλοποίηση του μεγαλύτερου έργου επίγειας, θαλάσσιας και εναέριας διαμετακόμισης στρατιωτικού υλικού στη χώρα μας.