07
ΑΥΓ 2015

Νέα πανευρωπαϊκή διάκριση «κέρδισαν» τα Ελληνικά Αεροδρόμια

 
Νέα πανευρωπαϊκή διάκριση «κέρδισαν» τα Ελληνικά Αεροδρόμια
 
Πανευρωπαϊκές πρωτιές για τα αεροδρόμια Αθήνας και Σαντορίνης «δείχνει» ο απολογισμός του πρώτου εξαμήνου του 2015, όπως προκύπτει με βάση την ανάλυση των στοιχείων για επιβάτες και πτήσεις του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων ACI Europe.
 
Ειδικότερα, τη μεγαλύτερη αύξηση πανευρωπαϊκά στην επιβατική κίνηση με +23,3% στην κατηγορία των αεροδρομίων που δέχονται από 10 έως 25 εκατομμύρια επιβάτες, είχε για το πρώτο εξάμηνο του 2015 το Ελ. Βενιζέλος. Ακόμη μεγαλύτερη αύξηση, +33,2% σημείωσε ως προς την επιβατική κίνηση το αεροδρόμιο της Σαντορίνης, κατακτώντας έτσι την πρώτη θέση στην κατηγορία των μικρών αεροδρομίων της Ευρώπης, που δέχονται λιγότερους από 5 εκατομμύρια επιβάτες σε ετήσια βάση.
 
Στην πρώτη κατηγορία, των πιο μεγάλων αεροδρομίων που δέχονται πάνω από 25 εκατ. επιβάτες σε ετήσια βάση, ”πρωταθλήτρια” πανευρωπαϊκά αναδείχθηκε η Μαδρίτη με αύξηση των επιβατών + 11,4%.
 
*Το ACI ΕUROPE έχει χωρίσει τα αεροδρόμια σε τέσσερις κατηγορίες βάσει των οποίων γίνεται και η κατάταξη. Στο GROUP 1 βρίσκονται αεροδρόμια που διακινούν πάνω από 25 εκατ. επιβάτες/έτος, στο GROUP 2 αυτά που διακινούν από 10 έως 25 εκατ. επιβάτες/έτος, στο GROUP 3 από 5 έως 10 εκατ. επιβάτες/έτος, και στο GROUP 4 βρίσκονται όσα διακινούν λιγότερους από 5 εκατ. επιβάτες/έτος. 
 
*Είναι σημαντικό επίσης να αναφέρουμε ότι η έκθεση του ACI ΕUROPE για την επιβατική κίνηση των αεροδρομίων της Ευρώπης περιλαμβάνει στοιχεία από περίπου 460 αεροδρόμια σε 45 ευρωπαϊκές χώρες.
 
 
Πηγή: ACI Europe.





 
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015